szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1070 fővel nőtt a beazonosított koronavírusos fertőzöttek száma, miközben elhunyt 8 beteg.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Elhunyt 8 beteg, amivel 683 főre emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma itthon, miközben 4391-en meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultaknap pedig 40%-a budapesti. Jelenleg 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen - közölték.

Egyúttal emlékeztettek, hogy szigorodtak a szabályok, egy sor helyen lesz kötelező a maszk használata hétfőtől: az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is, és hétfőtől este 11 óra után be kell zárni a vendéglátó- és szórakozóhelyeket. Midekit a a szabályok betartására szólítottak fel.