Sport

Több mint száz magyar érem a szegedi kajak-kenu ORV-n

22 ország 15-18 éves kajakosai és kenusai mérték össze erejüket.

2020.09.20 17:13MTI

Összesen 109 érmet, köztük 42 aranyat nyertek a magyar indulók a Szegeden rendezett, vasárnap befejeződött kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az egész viadal legeredményesebbje a tiszaújvárosi kajakos Máró Anna (U17) lett, aki három arany- és egy ezüstérmet szerzett. A legjobb nemzetnek járó serleget Magyarország vehette át - közölte a közösségi oldalán a magyar szövetség.

Hazai részről két olyan sportoló is nyert, aki a jövő hét végén a felnőtt világkupán is ott lesz a Maty-éren: Rendessy Eszter K-1 1000 és K-1 500 méteren is a leggyorsabbnak bizonyult, míg Szellák Szabina K-1 200-on és Zupkó Vandával K-2 500-on diadalmaskodott. Mindkettőjüknek ez volt utolsó ifjúsági versenyük.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerint mind a négy szakágban jól teljesítettek a magyarok, és ez optimizmusra adhat okot a sportág jövőjét nézve.

Az ORV-n 22 ország 15-18 éves kajakosai és kenusai mérték össze erejüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.