szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főorvos a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés fontosságára is felhívta a figyelmet.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
„A legnagyobb tévhit, hogy a koronavírus nem létezik, és olyan mint egy influenza,” hívta fel a figyelmet a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a HírTV-nek nyilatkozva. Szlávik János hozzátette: sajnos a magyarországi számok is azt mutatják, hogy egyre többen ember betegszik meg, egyre több ember kerül kórházba.
Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek.
A főorvos szerint azokban az országokban, amik sikeresen védekeztek az első hullám során, megnőtt a vírustagadók száma. Bízik benne, hogy a második hullámban sokkal kevesebb ember fogja hirdetni azokat a téveszméket, amik a koronavírussal kapcsolatban terjednek. Szlávik arra kéri a veszélyeztetett korosztályba tartozókat, hogy mindenképpen oltassák be magukat infuenza ellen.

A legnagyobb tévhit, hogy a koronavírus nem létezik, és olyan mint egy influenza

- mondta a HírTV-nek Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Hozzátette, sajnos a magyarországi számok is azt mutatják, hogy egyre többen ember betegszik meg, és egyre több ember kerül kórházba.

"Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek" - mondta a főorvos, aki szerint azokban az országokban, ahol a járvány enyhébben zajlott le az első hullámban, sokkal több vírustagadó van. Bízik benne viszont, hogy a második hullám idején sokkal kevesebb ember fogja hirdetni azokat a téveszméket, amelyek a koronavírussal kapcsolatban terjednek.

Szlávik János elmondta: fontos lenne, hogy azok, akik nagyobb veszélynek vannak kitéve az influenza szempontjából, ebben az évben különös gondossággal oltassák be magukat, mert ez nagy segítség lehet az orvosok számára a megfelelő diagnózis felállításában.