szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A honlapnak a magyartisza.hu URL-címet választották.

„Elindult a Tisza Párt honlapja és vele együtt az új támogatói rendszerünk is!” – jelentette be Magyar Péter a Facebook-oldalán. 

„Ha eddig nem volt lehetőséged kilátogatni a rendezvényeinkre, vagy önkéntes munkával támogatni minket, vagy csak még többet szeretnél tenni a közös ügyért, akkor most itt a lehetőség!” – tette hozzá a pártelnök. 

A honlapon – amely a magyartisza.hu URL-címen érhető el – háromezer, ötezer, tízezer és húszezer forintos támogatást lehet küldeni a pártnak, amelyből – mint írják – fáklyát, benzint, zászlókat és szórólapokat tudnak majd vásárolni. Aki viszont ennél többet szeretne adni, az az „Egyedi összeg” fülre kattintva bármekkora összeget beírhat.

A portálon azonban nemcsak a támogatási módokról találhatók információk, hanem például a Tisza Párt hátteréről, céljairól és választási jelöltjeiről is. 

A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, amely már korábban létezett, nem Magyar Péter alapította, csak átvette.

A pártot mostanra már a kormányközeli Nézőpont Intézet is a legerősebb ellenzéki platformnak mérte, korábban pedig a Medián is ezt az eredményt hozta ki. A Medián egy EP-választáson a Fidesz–KDNP-nek 46, a Tisza Pártnak 24, a DK–MSZP–Párbeszéd listájának 9 százalékot mért.